Târgul de Crăciun la castel, 15 decembrie 2023

Vineri, 15 decembrie 2023, în prezența Majestății Sale Margareta și a Principelui Radu, a avut loc deschiderea Târgului de Crăciun de la Castelul Săvârșin, aflat anul acesta la prima ediție. Fundația Colecția Regală, după apreciatul târg de primăvară 2023 din parcul regal, desfășurat în prezența a cinci mii de vizitatori, a organizat în preajma Crăciunului primul târg de iarnă, în Satul Regal. La realizarea acestui proiect, care onorează tradiția românească și meșteșugurile din Transilvania și Banat, au contribuit 60 de voluntari, reprezentând companii și instituții din cele două provincii istorice românești.

În cursul dimineții, Majestatea Sa și Principele Radu au vizitat târgul la deschidere și au salutat pe meșteșugarii și artizanii veniți cu produsele lor tradiționale.

După-amiază, la concertul inaugural, Principele Radu a adresat tuturor un cuvânt de bun-venit. A luat cuvântul apoi primarul comunei Săvârșin, domnul Ioan Vodicean. Au fost prezenți reprezentanți ai instituțiilor Statului din județul Arad, alături de invitați din Chișinău, Cluj, Timișoara, Arad, Deva și Săvârșin. Corul Psaltic „Sfântul Ioan Damaschin” al Arhiepiscopiei Aradului a oferit un concert de colinde.

Majestatea Sa și Alteța Sa Regală s-au întâlnit cu producători locali din comune și sate transilvănene și bănățene, inclusiv săvârșineni, care le-au prezentat produse culinare tradiționale de Crăciun, îmbrăcăminte, produse cosmetice și decorațiuni pentru bradul de Crăciun și pentru casă.

Spre seară, Familia Regală a invitat pe principalii parteneri și sponsori ai târgului la o recepție în Casa Ceaiului.

Târgul va continua sâmbătă și duminică, între orele 11.00-19.00, cu programe de colinde, urări și selecția de produse artizanale expuse în Satul Regal. În același interval, vor fi deschise publicului Muzeul Regal al Automobilului, Magazinul de Suveniruri și Atelierul Auto al Regelui Mihai. Casa Ceaiului va fi deschisă și ea deschisă publicului între aceleași ore.

Dimineață, la deschiderea târgului

Concertul inaugural și vizitarea târgului

Recepția de la Casa Ceaiului

Share your thoughts