Elevii săvârșineni în practică la Parcul Regal

Fundația Colecția Familiei Regale și colectivul de angajați ai Castelului Regal Săvârșin aduc mulțumiri și transmit felicitări profesorilor și elevilor de la Liceului Tehnologic Regele Mihai I din localitatea Săvârșin, pentru practica de specialitate pe care au susținut-o în Parcul Regal în zilele de 27-31 martie 2023.

Profesorul Nicolae Vesa a fost instructorul de practica al elevilor săvârșineni, care studiază la clasa cu profil de agricultură a instituției de învățământ din localitate.

Parcul Regal de la Săvârșin a fost creat de arhitectul de grădini Heinrich Nebbien începând cu anul 1816. Pe întinsul celor aproape 20 de hectare de parc, există încă 12 stejari cu vârste de peste 300 de ani. Cel mai vechi arbore al parcului, Stejarul Forray, a fost plantat în anul 1650.

În ultimii cinci ani, de când lucrările de refacere și menținere sunt coordonate de academicianul profesor Florin Stănică, în parc au fost plantați mai bine de 1 000 de arbori, pomi fructiferi, arbuști și tufe, respectând întocmai stilul și concepția arhitectonică inițiale.

Share your thoughts